Джошуа нокаутира Поветкин в страхотен сблъсък
Секция: СПОРТ
23 Септември 2018 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Джошуа нокаутира Поветкин в страхотен сблъсък

/КРОСС/ Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джоуша задържа титлите си на WBA, IBF, WBO и IBQ след победа с нокаут над претендента Александър Поветкин пред 80 хиляди на "Уембли".

Англичанинът свали руснака в седмия рунд, въпреки че преди това сблъсъкът бе изключително равностоен и дори Поветкин имаше превес в няколко рунда.

В седмия обаче мощта на Ей Джей си пролича и с няколко крушета Поветкин бе разклатен и падна в нокдаун.

Изправи се на осмата секунда, но след това съперникът му веднага довърши започнатото и го събори за втори фатален път.Това е 22-а победа за световния шампион и 21-а с нокаут. Руснакът бе нокаутиран за първи път в кариерата си след 34 победи и вече две загуби.

Той обаче заслужава уважение, защото си бе изградил много добър план за мача и вкара няколко много добри удара. Успя да заличи ръстовото предимство на съперника си. Двамата си направиха по една аркада в първите четири рунда - Джошуа бе с разкървавен нос, а Поветкин с лява вежда.
Срещата започна с много по-добра игра на руснака, но англичанинът бързо се приспособи към стила му и нанесе решителния удар.

За Джошуа най-вероятно предстои сблъсък с победителя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Но в тежката категория нищо не е сигурно.

Боксьорът от Уотфорд заяви, че е готов да се бие с американеца при евентуална негова победа на 1 декември.