Избират губернатор на втори тур в Хабаровския край и Владимировска област
Секция: Русия
23 Септември 2018 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Избират губернатор на втори тур в Хабаровския край и Владимировска област

/КРОСС/ Жителите на Хабаровския край и Владимировска област в Русия избират губернатори на втори тур. До балотажа се стигна, след като на изборите на 9 септември никой от кандидатите не набра необходимите 50% плюс един глас.

В Хабаровския край действащият губернатор и кандидат на управляващата партия „Единна Русия" Вячеслав Шпорт се изправя срещу депутата от Държавната дума от Либерално-демократическата партия Сергей Фургал. Във Владимировска област борбата за поста е между Светлана Орлова, също губернатор и кандидат на властта, и либерал-демократа Владимир Сипягин. Наблюдателите не изключват поражение на „Единна Русия" предвид малката разлика между кандидатите на първия тур и недоволството срещу пенсионната реформа.

Избори днес трябваше да има и в Република Хакасия, но действащият губернатор Виктор Зимин се отказа от участие в последния момент по здравословни причини. На първия тур кандидатът на „Единна Русия" загуби с 12% разлика от Валентин Коновалов от Комунистическата партия. Балотажът беше отложен за 7 октомври. Битката там ще е между Коновалов и класиралия се трети на първия тур Андрей Филягин от „Справедлива Русия".

Резултатите от балотажа в Приморския край бяха признати за недействителни заради груби нарушения на изборното законодателство.