Плевнелиев скочи на Румен Радев, бил популист и лидер на опозицията
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2018 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плевнелиев скочи на Румен Радев, бил популист и лидер на опозицията

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев разкритикува президента Румен Радев за забавянето на подписването на указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов.
Плевнелиев определи президента Радев като президент популист и лидер на опозицията, който се бори за народната любов, която в същото време била вредна за България и добра за него. В ефира на Нова Плевнелиев оцени сблъсъка между държавния глава Румен Радев и премиера Бойко Борисов като "сериал между двама силни генерали", при който премиерът се е оказал по-мъдрия.

Двамата трябва да си помагат, за да може България да върви напред, посочи той и добави, че все още не е дошла голямата битка на президента Радев.

Плевнелиев уточни, че премиерът Борисов има правото да поиска оставките, на когото поиска и трябва да носи отговорност затова. Новият регионален министър Петя Аврамова трябва да провери добре ли е направен ремонтът на пътищата, да провери договорите за строителство, проекта и изпълнителя по договора. Регионалният министър не може да стои просто така и при един голям инцидент да си каже голяма работа, тълкува Плевнелиев.

Той добави, че предстои голяма работа - трябва да се сключат нови рамкови договори и да се погледнат други участъци от пътната мрежа в България, освен този край Своге, на който при тежката катастрофа от 25 август загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

Плевнелиев призова държавата да бъде съдник и възложител в качеството на изпълнените проекти.
"Когато се управлява народната пара, няма какво да се крие, защото хората искат отчетност и прозрачност", смята експрезидентът, Той обави, че пълната ревизия е част от елементарната процедура, с която да се гарантира, че инвестираните пари са инвестирани в добре свършена работа.

Снимка Архив