2000 преминаха през техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение за година
Секция: ИКОНОМИКА
23 Септември 2018 12:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
2000 преминаха през техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение за година

/КРОСС/ 144 обучения бяха проведени в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение България за една година. 2000 преминаха през модерната учебна база, откакто центърът отвори врати през септември 2017 г. Курсовете водиха 53 лектори, професионалисти в сферата на енергетиката в България.

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение е лицензиран за извършване и удостоверяване на професионално обучение и придобиване на степен на професионална квалификация съгласно Закона за професионалното образование и обучение по 8 професии и 12 специалности. Той предлага изключителна възможност за пълно практическо обучение в единствения по рода си в Западна България полигон с макет на електроразпределителната мрежа и напълно оборудвани учебни зали. Провежданите обучения дават възможност за квалификация и преквалификация както на служители на дружесвтвото, така и на външни лица.

„Учебният център към дружеството беше създаден с изключително желание и сме доволни да определим първата година от неговата работа като успешна. В него могат да бъдат намерени решения за избор на професия и развитие на кариерата в електроенергетиката и да бъдат проведени обучения в бизнес среда. Ще се стараем през следващата година да увеличим приноса ни към утвърждаването на добри практики в сферата на професионалното образование в България", каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

В партньорство с образователните институции в центъра се приемат и групи от ученици и студенти от профилирани учебни заведения, предлагат се фирмени и индивидуални обучения, повишава се квалификацията на служителите на дружеството и се създават единни стандарти за работа, които да водят до европейско качество на обслужването в сектора.

Техническият учебен център към ЧЕЗ Разпределение България се намира в София, на адрес: ул. „Адам Мицкевич" 2А. Повече информация във връзка с предлаганите обучения може да бъде получена на e-mail meglena.velinova@cez.bg.