Засилен трафик, тапи и задръствания по пътищата
Секция: Автомобили
23 Септември 2018 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилен трафик, тапи и задръствания по пътищата

/КРОСС/ От понеделник се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината за това са неравности на пътната настилка, необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни.

Отново на "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. На 24 септември ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.
Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.
За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;

В понеделник за улеснение на трафика, в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.
В момента на "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това движението се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика на 24 септември ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път София - Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.
За улеснение на трафика през Владая - по път Е-79, на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Утре, от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.