Стотици хиляди останаха без електричество заради торнадо
Секция: СВЯТ
23 Септември 2018 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици хиляди останаха без електричество заради торнадо

/КРОСС/ Стотици хиляди хора останаха без електричество в района на канадската столица Отава, след като на два пъти връхлетя торнадо, разрушило някои домове и откъснало покривите на други, предаде Ройтерс.

В същото време регионът беше връхлетян и от силни ветрове, а кметът на Отава Джим Уотсън заяви, че може да отнеме дни, докато бъде възстановено електричеството. Най-малко шест души са ранени.

"Това е в топ две или три на трагичните събития, сполетявали нашия град", каза Уотсън пред репортери. "Все едно че е от някакъв филм или сцена на военни действия", добави той.
Торнадото връхлетя в петък вечер и разруши домове в населеното място Дънробин на северозапад от Отава, след което се придвижи към населеното място Гатино, което е в непосредствена близост до Отава в северна посока и се намира на територията на провинция Квебек.

Силен вятър нанесе щети на част от най-важните подстанции в Отава и според властите около 200 000 души от двете страни на реката са останали без електричество. Отава и Гатино общо имат население от около 1,3 милиона души.