Предстоящи събития в страната за 24 септември
Секция: Предстоящи събития
24 Септември 2018 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 24 септември

/КРОСС/ София.

От 13.00 часа в комплекс „Спортна София“ на Зона Б 5 ще се състои презентация на Българската Федерация по модерен петобой. На събитието ще присъстват двамата български медалисти от завършилото наскоро в Мексико Световното първенство Явор Пешлеевски и Тодор Михалев.

***
София.
От 18.30 часа в двореца „Врана” ще бъде представена книга от избрани статии на Н. В. Цар Симеон II със заглавие „Една цел-България”. Книгата е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа статии на Негово Величество, публикувани в периода 2010-2018 г., след като вече не е министър-председател на България. На премиерата ще присъства Цар Симеон.

***
Враца.
От 11.00 часа в Младежкия дом най-активните младите читатели на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца ще бъдат отличени в рамките на кампанията „Книгата - мой приятел“.

***
Добрич.
От 09.00 часа в спортен комплекс „Простор“ ще се проведе турнир по плажен тенис, посветен на 25 септември – Деня на град Добрич.

***
Добрич.
От 18.30 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе зумба маратон на Клуб „Алегрия“ при Младежки център - Добрич с ръководител Стоян Стоянов.

***
Перник.
От 09.00 часа църквата „Св. Силуан Атонски" в Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян" Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще оглави Света Божествена Литургия. От 13.30 часа в малката трапезария на светата обител ще има духовна беседа на йеромонах Филип от скита „Малката света Анна" на Света гора, Атон. 

***
Плевен.
От 10.00 часа на пл. „Възраждане“ пред сградата на Общината ще се проведе събитие от благотворителната кампания „Стара хартия за нова книга“.

***
Пловдив.
От 11.30 часа пред централния вход на панаирния град ще се състои официалното откриване на 74-ия Международен технически панаир.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в Драматичен театър-Пловдив ще бъдат представени книгата и филма за проф. Стефан Данаилов - „Романът на моя живот“. Събитието ще закрие 22-рото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“.