България девета в света след петгеймова загуба от Канада
Секция: СПОРТ
24 Септември 2018 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България девета в света след петгеймова загуба от Канада

/КРОСС/ България загуби от Канада с 2-3 (19-25, 14-25, 25-21, 25-19, 10-15) последния си мач от 19-то Световно първенство по волейбол. Нашите започнаха катастрофално в първите два сета, съживиха се в третия и успяха да стигнат до тайбрек след отлична игра в четвъртия. В решителната част "лъвовете" нямаха късмет и отстъпиха.

Така те заеха девето място в крайното класиране на домашния Мондиал.

Пламен Константинов заложи на: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Георги Сеганов и либеро - Теодор Салпаров.

Българските волейболисти играха потресаващо слабо в първите два гейма. Те рядко успяваха да реализират някоя атака и посрещаха много слабо. Канадците си играеха играта и трупаха разлика. В първия гейм резултата стигна до 1-7. Във втория гейм ситуацията беше още по-трагична. Канадците дръпнаха с 16-4 и под заплаха беше рекордът на Русия срещу Тунис за най-голяма разлика в гейм на световни първенства.

Влизането на Учиков промени нещата и загубата на частта стана по-почетна - 14-25. Най-лошото беше липсата на желание и емоции в половината на България.

В третия гейм всичко се промени. Учиков, Пенчев и Скримов поведоха обрата. Публиката в залата се събуди, започна мощно да надъхва момчета. Канадците започнаха да бъркат. В края на частта Скримов намери сервиса си и резултатът беше намален след 25-21.

Във волейбола има едно правило: "Кой не бие 3-0, пада 3-2". Нашите момчета се хванаха за това и доминираха в четвъртата част. Учиков нижеше точка след точка. Скримов му импонираше, а Пенчев спасяваше и нападаше неотразимо. В края на гейма доминацията беше пълна и след 25-19 се стигна до тайбрек.

В началото на решителната част доминираха блокадите. Нашите обърнаха от 0-2 до 3-2 и вдигнаха публиката на крака. Тогава Учиков беше блокиран два пъти подред, а Скримов заби в аут по диагонала. Гостите дръпнаха с 5-9 и вече връщане в гейма нямаше.

Хубавата игра в последните три гейма изми срама от първите две части. Канадците просто имаха късмет, че нашите бяха отписали мача. Публиката успя да ни събуди, но късметът в края беше за гостите.

България се класира на трето място в група "G" и това означава девето място в крайното класиране. Това във всеки друг спорт би било успех, но при волейбола нещата стоят другояче.