Предстоящи събития в страната за 25 септември
Секция: Предстоящи събития
25 Септември 2018 07:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 25 септември

/КРОСС/София.
От 09.15 часа в зала „Сердика" хотел „Балкан" министърът на правосъдието Цецка Цачева и посланикът на Швейцария у нас н. пр. Мюриел Берсе Коен ще вземат участие в заключителната конференция по проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца", финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

***
Пазарджик/Благоевград.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновените сгради на областните дирекции на МВР в Пазарджик и Благоевград. В 11.00 часа ще започне официалната церемония пред сградата на ОДМВРПазарджик, а в 16.00 часа - пред ОДМВР-Благоевград.

***
София.
От 9.30 часа в зала „Европа", Конгресен център на КНСБ, ще се проведе конференция „Неформална икономика и недеклариран труд - международни, европейски, национални измерения и добри практики", която ще бъде открита от президента на КНСБ Пламен Димитров и социалния министър Бисер Петков.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия към ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Ал. Дондуков" № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад за утвърждаване на цени на „Булгаргаз" ЕАД, по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти,
присъединени към газопреносната мрежа за IV тримесечие на 2018 г.

***
София.
От 10.00 часа между учебен блок 1 (Ректорат) и учебен блок 2 на ТУ-София, ректорът на университета проф. дтн. инж. Георги Михов тържествено ще откриe новата академична година.
***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана (ул. „Георг Вашингтон" № 22), омбудсманът Мая Манолова свиква широка обществена дискусия по проблеми на гражданите при формирането на сметки за вода.

***
София.
От 11.00 часа в салона на Нов Театър НДК ще се проведе пресконференция във връзка с Премиерата на новия спектакъл „Антихрист" по Емилиян Станев и гостуващия от Франция спeктакъл „La Comedia".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени акценти от програмата на Европейска нощ на учените.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, организаторите на Международното изложение „Световно образование" ще представят новите тенденции, промени в нагласите и в перспективите пред българите за обучение в чужбина.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред Учебен корпус № 1 официално ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски". Преди началото на церемонията - в 09.50 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 101 в сградата на Община Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция по проект: „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия".

***
Варна.
От 13.15 часа в зала "Одесос" на хотел "Черно море" ще се състои пресконференция по повод започващата международна конференция "Социални услуги на едно гише - нов подход за социално включване". Организатор на форума е Община Аксаково.

***
Велико Търново.
Пред сградата на Общината, където ще бъде паркиран Розовият кемпер на „Една от 8".

***
Враца.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Враца, ет. 6, областният управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление на образованието - Враца Галина Евденова ще дадат пресконференция на тема "Професионалното образование в област Враца на старта на новата учебна година".

***
Добрич.
От 09.00 часа във Военно гробище-музей ще се състои военен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа.

***
Добрич.
От 12.00 часа в Народно читалище „Пробуда - 1939 г." ще се състои откриване на паметен знак - Композиция от Кръст за храброст и паметни плочи с имена на загинали от 53-ти пехотен полк, част от 7-ма рилска дивизия. В същия час на пл. „Свобода" ще започне Празничен концерт „Фолклорна магия" на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа". На събитието ще присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

***
Пловдив.
От 10.30 час в аула „Проф. Милен Бешков" (Централен корпус) в Университет по хранителни технологии ще бъде открита учебната година.

***
Хасково.
От 12.00 часа в зала „Марица" на Областна администрация Хасково ще се състои публична дискусия на тема „Киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет".
*** Шумен. От 09.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика".