Овладян е пожарът край жп линията Баня - Карлово
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Септември 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Овладян е пожарът край жп линията Баня - Карлово

/КРОСС/ Голям пожар горя снощи в района на град Баня, Карловско. Пламъците обхванаха жп линията Баня - Карлово. Пожарът бе овладян, след като екипи на пожарната и на Държавното стопанство се бориха часове наред с огнения ад.

В огнения капан на жп линията между Баня и карловското село Дъбене попадна пътническия влак от Пловдив за Карлово. В него пътуваха 50 пътници. След престой на железопътните релси и благодарение на бързата намеса на пожарникарите, композицията успя да стигне невредима до гарата в Карлово.

Христо Николов - началник влак Пловдив - Карлово - пред нас и зад нас имаше огнени езици и т.н. даже няколко пъти се наложи да местим електричката и да бягаме от огъня. Сравнително спокойно беше следяхме обстановката с пожарникарите.

Кметът на Баня посочи, че освен сухи треви около жп линията огънят е засегнал и частни ниви. Службите предполагат, че пожарът е умишлен.

Стамен Гешев - кмет на Баня - Пожарът е на доста голяма територия, доколкото разбрахме от пожарникарите и от служителите на горското по всяка вероятност е умишлен палеж, на около 4-5 места е запален, през 100-200 метра тука по линията.

Заради пожара 14 пътници от жп гара Карлово за Пловдив се наложи да бъдат извозени с автобус. Малко преди големия пожар огнеборците и горските служители се наложи да потушат още два по-малки пожара до курортния град - единият в местността Кишиш махала, а другият на мястото, където преди два дни изгоряха около 500 дка горски фонд и частни ниви.