Panasonic разработва нов обектив LEICA DG 10-25mm*1 F1.7
Секция: Технологии
26 Септември 2018 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Panasonic разработва нов обектив LEICA DG 10-25mm*1 F1.7

/КРОСС/ Първият в света*2 Full-range/пълнообхватен/ F1.7 широкоъгълен варио обектив за системния стандарт Micro Four Thirds

*1 Приравнено към 35mm фотоапарат: 20-50mm  *2 Към 25 септември 2018 г.

Panasonic Corporation обяви, че разработва първия в света* пълнообхватен F1.7 10-25mm широкоъгълен цифров сменяем варио обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX (приравнено към 35mm фотоапарат: 20-50mm). Благодарение на предимствата на системния стандарт Micro Four Thirds, с новия обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 могат да се правят както широкоъгълни, така и по-приближени снимки, независимо от големия му диаметър.

Това е първият сменяем обектив с широка F1.7 високоскоростна бленда, покриващa пълния обхват на вариото от широкоъгълно до стандартно фокусно разстояние. В допълнение към заснемането на стандартни снимки, този обектив може да се използва и за запис на видео. Оборудван с гривна за блендата без прещракване, с която се осъществява плавно и безпроблемно регулиране на блендата, новият обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 е замислен като цифров хибриден фото/видео сменяем обектив от най-висок клас.

Обективите LEICA DG се конструират в съответствие със строгите стандарти за качество на LEICA и се отличават с превъзходни оптични характеристики. Новият LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 постига изключително качество и прецизност в целия обхват на вариото, за да осигури заснемането на впечатляващи образи.

Panasonic се ангажира да разширява продуктовата гама на фотоапаратите и обективите от системата Micro Four Thirds, за да отговори най-пълно на нуждите на потребителите.

* Към 25 септември, 2018 г.

Подробните технически характеристики, датата на предлагане на пазара и цената предстои да бъдат уточнени.

Leica е регистрирана търговска марка на Leica Microsystems IR GmbH.

SUMMILUX е регистрирана търговска марка на Leica Camera.