Суинг културата и танците завладяват Пловдив (видео, снимки)
Секция: КУЛТУРА
27 Септември 2018 07:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Суинг културата и танците завладяват Пловдив (видео, снимки)

/КРОСС/ Първото издание на Love Swing Dance Festival в града под тепетата започва днес и ще продължи до 30 септември 2018. Пловдив вече попада на международната карта на любителите на суинг културата от цял свят с усмихнати и безспирно танцуващи момчета с папионки и тиранти и момичета с ретро прически и рокли в ярки цветове. Фестивалът Love Swing Dance е един от акцентите в програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

В четиридневната си програма фестивалът включва уроци по суинг танци на открито, обиколка през града с музика и танци, вечерни забави с автентичен суинг от 20-те и 30-те, международни танцови състезания в различни категории под менторството на всепризнатите Кевин Лоран и Джо Хофбърг (САЩ), както и танцови класове с едни от най-добрите преподаватели в света - Алис Мей (Франция), Хюнг Джунг Чой (Корея), Феликс Бергхал (Швеция), Фелипе Брага (Бразилия) и много други ярки звезди от възрaждащата се ера на суинга.
С началото на фестивала на 27 септември градът ще оживее с шествие от музика и танци, в което могат да се включат всички любители на суинга, ритъма и незабравимите изживявания. Стартът е в 18.00 часа от пл."Централен" /до пощата/ и ще премине през Главната улица, за да завърши в 20.00 часа в Капана с откриващо парти в бар „Джинджъртейл".


Организаторите от „Линди Хоп България" са избрали петък, събота и неделя Драматичен Театър-Пловдив да бъде сцена на Balkan Lindy Hop Championships, където утвърдени състезатели ще премерят сили за световно признание в суинг танците. А трите вечери от 21.30 часа пространството на СКЛАД в Тютюневия град ще посреща местни и международни гости с програма и музика на живо. Специално за фестивала пристига и емблематичният чешки суинг бенд, който изпълнява кавъра на песента Love на Кинг Коул в клипа I Charleston Plovdiv.

Снимки Никола Гюлмезов

video: https://www.youtube.com/watch?v=MbOHRdoq_24