Времето: Температурите се повишават
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2018 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето: Температурите се повишават

/КРОСС/ В четвъртък ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Югоизточна България - до умерен от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16 и 21 градуса, в София - около 17 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в южните райони. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен, по високите и открити части - временно и силен североизточен вятър. Ще се затопли, максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4.
В петък ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно висока. Сутрин ще е студено с минимални температури между 2 и 7 градуса и на места ще има условия за слаби слани. През деня вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще достигнат 19-24 градуса.
В събота ще бъде още малко по-топло, но от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. По-късно през деня ще започнат и превалявания.