Откриха телата на издирваните рибари в морето край Лозенец
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2018 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха телата на издирваните рибари в морето край Лозенец

/КРОСС/ Открити са трупове на двама мъже в морето край Лозенец, като всички следи насочват към това, че става въпроса за издирваните двама рибари. Както е известно, преди три дни лодка с двама рибари се обърна край нос Емине. Вчера операцията по издирването им бе прекратена заради лоши метеорологични условия.

Издирваните са Петър Траянов и Васил Лечев. И двамата са от Свети Влас. Телата са открити рано тази сутрин. Труповете са изпратени за аутопсия в УМБАЛ-Бургас.

Припомняме, че трагедия се разигра във водите на Черно море край местността Бунарджика. Тримата рибари тръгват от пристанището на Св. Влас с риболовна лодка. Те са с плаваща мрежа за паламуд. Отправят се в посока Емине и се движат на не повече от 200 метра край брега. Около 21:00 ч. обаче излиза силно вълнение, на места поривите на вятъра достигат до 20 м/с.

Тримата правят опити да вдигнат мрежата, но тя се заплита във винта на лодката. В този момент Пенчо се заплита в мрежата и той е пометен от урагана към дъното. Нямал е спасителна жилетка. Докато другите двама рибари правят опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката е преобърната от ураганния вятър.

Другият рибар - Васил, е погълнат от бездната. Така оцелява само Митко Пешев, който е бил със спасителна жилетка.