БСП внесе документи за собствена телевизия в СЕМ
Секция: ПОЛИТИКА
27 Септември 2018 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП внесе документи за собствена телевизия в СЕМ

/КРОСС/ Председателят на БСП Корнелия Нинова и управителят на дружеството "Българска свободна медия" Любомир Коларов подадоха днес документи в СЕМ за регистрация на телевизия. "Избрахме името "Българска свободна телевизия", защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите да се представят такива, каквито са, без цензура". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в СЕМ. Според нея бъдещата медия ще спомогне България да не е на в края на класациите по свобода на словото. По думите й стремежът е до декември тази година телевизията да стартира, но това зависи и от СЕМ. Нинова допълни, че по медията ще е обществена и ще наблегне основно новини и публицистични предавания. Вече има заявен голям интерес към новата телевизия както от журналисти с опит, така и от завършващи по специалността млади хора.

Нинова заяви, че с откриването на медията, левицата иска да помогне на България- от 111-то място да се придвижи напред. "Искаме до декември, тази година, телевизията да стартира, но това зависи от СЕМ. Засега ще се разпространява по сателит и кабелната мрежа, ще има основно новини и публицистични предавания. Имаме и много подадени кандидатури за работа", каза още лидерът на левицата.
"Телевизията ще бъде обществена. Имаме желанието да бъде интересна и ще заложим на информацията и публицистиката". Това каза Любомир Коларов, управител на Българска свободна медия. Той добави, че обществото се нуждае, преди всичко, от точна, ясна и проверена информация, която да разкрие истината за ситуацията у нас и в чужбина. "Девизът на нашата телевизия ще бъде: "Бъди свободен", обяви Любомир Коларов