Електроразпределение Север стартира подготовката по изграждането на възлова станция Изток в Русе
Секция: ИКОНОМИКА
27 Септември 2018 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електроразпределение Север стартира подготовката по изграждането на възлова станция Изток в Русе

/КРОСС/ ЕРП Север достави компактната възлова станция Изток на площадката, преназначена за нейното инсталиране. Общата стойност на инвестицията в обекта възлиза на 400 000 лв. Изграждането на новата възлова станция Изток - Русе е планирано и заложено в Инвестиционната програма на Електроразпределение Север АД за 2018 г. и ще бъде завършена до края на ноември. Към настоящия момент са финализирани изискуемите по закон проектно-инженерни работи по новото съоръжение.
Новата възлова станция ще осигури устойчива работа на електропроводите, захранващи с електричество град Мартен, селата Сандрово и Николово, и района. Ще бъдат намалени до минимум рисковете от възникване на смущения в електрозахранването. Съоръжението е оборудвано с най-съвременен клас елегазови прекъсвачи и модерна система за дистанционно управление, което ще позволи да се намали до минимум времето, необходимо за ремонтни работи и обслужване на електроразпределителната мрежа.
Със завършването на възлова станция Изток инвестициите на ЕРП Север в района на Мартен през периода 2016 - 2018 година ще възлязат на повече от 600 000 лева.
Електроразпределение Север АД работи в тясно сътрудничество община Русе и кмета на град Мартен както за подобряване на електрозахранването в града, така и за ограничаване на кражбите в района и поддръжка на съоръженията в района. От 11 октомври дружеството започва изпълнението на цялостна програма за подмяна на проводници и рехабилитация на мрежата ниско напрежение в град Мартен. Компанията има изградена дългосрочна визия за развитието на електроенергийната структура в района на град Мартен, залегнала в инвестиционния план на дружеството за 2019 - 2023 г.