Европейското първенство по футбол през 2024 г. ще е в Германия
Секция: СПОРТ
28 Септември 2018 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейското първенство по футбол през 2024 г. ще е в Германия

/КРОСС/ Европейската футболна централа (УЕФА) обяви коя страна ще бъде домакин на Европейското първенство през 2024 година, а това е Германия, съобщава Gong.bg.

За страната това ще е второ домакинство на голям форум през новия век след Мондиала през 2006 г. Германия взе домакинството на континенталния шампионат в конкуренцията на Турция.

Името на Германия беше обявено на церемония в Нион от президента на УЕФА Александър Чеферин. Още преди официалното обявяване на името на страната, кандидатурата на Германия бе смятана за водеща заради наличието на необходимата инфраструктура в държавата.

Германия приема Световното първенство през 1974 г. и Европейското първенство през 1988 г. Турция продължава да чака своето първо домакинство след четири опита. При представянето на кандидатурата страната обяви план да инвестира 17 милиарда евро в пътната инфраструктура.

Олимпийският стадион в Берлин ще приеме финала, докато мачове ще се провеждат в Кьолн, Дортмунд, Дюселдорф, Франкфурт, Гелзенкирхен, Хамбург, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт. EURO 2024 се завръща към формат, който ще се провежда в една страна, след като предстоящото EURO 2020 ще бъде из цяла Европа. Със скорошното обезценяване на турската лира обаче УЕФА видя проблем заради евентуална финансова нестабилност в страната.