Жителите на три Ломски села на бунт заради неремонтирано свлачище
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2018 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жителите на три Ломски села на бунт заради неремонтирано свлачище

/КРОСС/ Жителите на три Ломски села излизат на пореден протест заради състоянието на републикански път. Хората се опасяват, че е въпрос на време при тях да се повтори трагедията край Искърското дефиле.

Тошко Георгиев от село Добри дол беше сред най-активните протестиращи при първата блокада на третокласното шосе от Лом за Видин в началото на септември. Тука просто е геноцид с хората, които живеят в тези села - Орсоя, Сливата и Добри дол, смята той. Оказва се, че в селото му къщите са напукани, а кметството е готово да падне заради тежкия трафик и неравния път. То трябва да си с БТР да можеш да минеш, казва един от недоволните - Мариян Георгиев.

Протестиращите искаха да разберат защо е спрян ремонтът, започнал в края на миналата година, за който било обявено, че се дават един милион лева. И попитаха - трябва ли да се повтори трагедията от Своге, за да им се оправи пътят.

В началото на септември, когато е последния протест, от АПИ са казали, че около

10 септември трябва да започнат ремонтни дейности.

Младенка Милева, кмет на Добри дол, заяви че състоянието на пътя е направо отчайващо. Автобуси не искат да идват до тук, плащаме данъци, застраховки и винетки, оплака се кметът на селото.

В Орсоя е регистрирано пък най-голямото свлачище в страната, по данни на Пътната агенция. Добри дол пък е само на 35 км от Дунав мост и от там денонощно вървят тирове.