Лекарите се борят за живота на Михаил, затиснат от футболна врата
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2018 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекарите се борят за живота на Михаил, затиснат от футболна врата

/КРОСС/ Лекарите в болницата в Пазарджик продължават да се борят за живота на 14 годишния Михаил. Заради тежкото състояние, в което е доведен в болницата, той е поставен в медикаментозна кома. Площадката, където са играли децата е общинска. От общината твърдят, че тя е била безопасна. Роднините обаче имат коренно противоположна версия.

Пострадалият 14 годишен Михаил играел футбол от няколко години в местен клуб. В понеделник следобед заедно с приятели от квартала идват да поритат топка на площадката. Момчето е затиснато пред очите на приятеля си, който разказва, че Михаил се люлеел на вратата.

Децата разказват, че са играли на това място много често и преди. Вратите обаче никога не били заварени, разказват децата. След инцидента момчето е прието в болница в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма.

„В момента го извеждаме от медикаментозната кома и се опитваме да го накараме да диши самостоятелно", обясни д-р Живко Динев. Веднага след инцидента футболните врати са заварени. От общината твърдят, че редовно извършвали проверка на съоръженията, последната е от преди две седмици и площадката била безопасна.

Служител в Община Пазарджик, обясни, че шпилките са били извадени - от пробване на сила и опити да се обърнат или преместят.

Роднините на пострадалото момче обаче имат коренно различна версия. Молят се Михаил да се възстанови и искат наказание за виновниците. Дядото на пострадалото момче, заяви, че ако ако има възможност ще се стигне до съд. След инцидента полицията разпореди всички детски и спортни площадки в областта да бъдат подложени на проверка за безопасност.

Заради инцидента прокуратурата образува досадъбедно производство, търси се кой е виновникът за инцидента.