Крум Зарков: Животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
29 Септември 2018 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крум Зарков: Животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС

/КРОСС/ " На днешното заседание на НС н БСП лидерът на БСП Корнелия Нинова ще направи анализ на новата политическа обстановка , защото от вчера тя е качествено различна - животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС и дали ОП и ГЕРБ ще приемат техните условия, за да ги накарат да се регистрират в зала". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков преди началото на заседанието на НС на БСП. По повод обвиненията, че БСП не е в пленарна зала, когато се гласуват важни закони той заяви: "Видяхме как се коват закони в петък. Един закон, обявен като много важен от управляващите, беше оттеглен  вследствие на договорка".  
Крум Зарков заяви, че предстои обсъждане и на приоритетите на БСП в парламента.  "За нас този парламент е изчерпан, затова се обявихме за предсрочни избори", заяви той.
Като друга важна точка Зарков посочи и "Визия за България", по която в последния месец са проведени над 150 срещи. Тя трябва да даде нова перспектива на страната. "Ще обсъдим резултатите и ще видим как ще продължим напред.  С "Визия за България" отиваме отвъд един изборен цикъл. Искаме да начертаем път за Българя напред, политически път, и него ще отстояваме на всички избори, които идват в следващите месеци", каза още той.
Зарков обясни, че в края на заседанието ще бъдат направени важни промени в Националния предизборен щаб, защото БСП започва подготовка за избори - много вероятно е те да са предсрочни парламентарни, но при всички случаи, идват европейски и местни избори и БСП трябва да бъде готова за тях.