Събраха тонове пластмасови капачки за детски кувьози
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2018 21:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събраха тонове пластмасови капачки за детски кувьози

/КРОСС/ За трети път в страната се провежда благотворителната инициатива за събиране на пластмасови капачки. Пространството пред националния стадион "Васил Левски" в София се изпълни с чакащи да върнат събраната пластмаса, съобщава Нова телевизия.

Само за няколко часа се извиха опашки пред шатрата на инициаторите. Няколко тир-а бяха препълнени до горе със събрани капачки.

"До момента, заедно с останалите градове - Пловдив, Плевен и Велико Търново, събрахме над 15 тона", каза основателят на кампанията "Капачки за бъдеще" Мартина Йорданова. Със събраните средства ще бъдат закупени кувьози за недоносени бебета. В страната са разкрити над 100 пункта.

За шест месеца са закупени три кувьоза. Единият отиде за болницата в Червен бряг, дарение ще получи и тази в Чирпан. Третият още не сме решили къде ще отиде, тъй като чакаме справка от здравно министерство, разкри организаторът.

"Мога да кажа, че това е най-силната кампания до момента. За последните шест месеца събрахме 33 тона капачки. Радващото е, че всички тези хора, които чакат, възпитават децата си да събират разделно и да се рециклира. Само за два месеца нашите последователи във Facebook нараснаха от 11 000 на 23 000. Призоваваме хората да ни следят, защото напролет отново ще бъдем тук с поредната кампания", каза още Мартина Йорданова.