Циклон ни носи облаци в неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2018 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Циклон ни носи облаци в неделя

/КРОСС/ Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, през нощта и утре ще преобладава облачно време.В югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, значителни в централните и източните части на Южна България. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, а максималните ще са от 16 - 18 градуса на места в Северна България до 10 - 12 градуса в южните райони от страната.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд, значителни - по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21 -23 градуса.В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Значителни ще са валежите в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа силен и бурен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

През нощта срещу понеделник и в понеделник на много места в Централна и Източна България ще вали дъжд, а в крайните източни райони валежите ще са значителни. В Западна България валежите ще са на малко места и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България - временно силен, от изток-североизток. Температурите ще са с малък дневен ход, особено в местата с повече валежи.Във вторник вероятността за валежи чувствително намалява. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще отслабне, в западните райони временно и ще стихва, а в източните - ще стане от запад-северозапад. Дневните температури бързо ще се повишат.