Над 4 5000 деца са минали програмата "Детското полицейско управление"
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2018 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 4 5000 деца са минали програмата "Детското полицейско управление"

/КРОСС/ От 2016 година насам в програмата "Детското полицейско управление" са участвали над 4 500 деца, сочат данни на МВР.

В цялата страна се откриват общо 138 програми "Детското полицейско управление", а само за София са 10, в които участие ще вземат 3 500 деца.

Данните представи вътрешният министър Младен Маринов, който участва в откриването на програмата "Детското полицейско управление" в столичното 120 ОУ "Г. С. Раковски".

Инициативата е жива и трябва да се направи всичко възможно, за да продължава да се развива и да обхване все повече деца, призова вътрешният министър.

Маринов изрази убеждение, че децата, които не са влезли в програма до момента, ще искат да го направят. Той обеща на всички родители, записали децата си в програмата, че работата с подрастващите няма да бъде загубена кауза, а се очаква да ги направи много по-адаптивни към средата, в които живеят.

Програмата съществува още от 2016 година и има за цел възпитателен ефект върху децата за действията им в училище и на пътя.

Силовият министър отбеляза, че инициативата ще отведе МВР с 15 години в бъдещето, защото програмите за детско полицейско обучение са свързани с обучението на децата, тяхното привличане към дейности за подпомагане на обществото и на техните ученици. 
Маринов обеща, че като министър на вътрешните работи ще развива работата с децата.