Разбиха българска престъпна група за мокри поръчки и рекет в Русия
Секция: СВЯТ
01 Октомври 2018 18:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха българска престъпна група за мокри поръчки и рекет в Русия

/КРОСС/ Българска престъпна групировка, която е действала на територията на Москва бе задържана вчера в подмосковското село Люберци. Преди дни руският бизнесмен Исмет Ширинов успява да избяга от плен и да отиде в полицията. Той разказва как българите са го дрогирали насилствено и измъчвали в продължение на 28 дни, съобщава Стандарт. 

Целта на похитителите била откуп на стойност 45 млн. рубли (около 700 хил. евро). Исмет завежда полицията в изоставена вила, близо до село Люберци (Московска област), където е имало още 9 похитени във видимо недобро психично състояние.

Две от жертвите са българи с отрязани пръсти на ръцете и множество синини и отоци по тях, а другите са от руски произход. Руските граждани споделят, че втори ден стоят в къщата без да знаят защо.

Организатор на групата е Ц.И.Б., който е лежал в затвора в град Владимир за убийство. На него и останалите членове на бандата с инициали А.В.Б. на 33 год. от гр. Свищов, Р.Х.Б. на 27 год. от гр. Плевен, П.Й.М. на 30 год. от гр. Плевен и Д.Д.М. на 29 год. от гр. София специализиран наказателен съд е наложил найтежката мярка за неотклонение - задържане под стража.