ЕРП Север инвестира 3,8 милиона лева в рехабилитация на електроразпределителната мрежа в област Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2018 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север инвестира 3,8 милиона лева в рехабилитация на електроразпределителната мрежа в област Русе

/КРОСС/ Електроразпределение Север инвестира 3,8 милиона лева в обновяване и развитие на електроенергийната инфраструктура в област Русе през 2018 г.

Поредицата проекти, реализирани от дружеството, целят осигуряване на надеждно електрозахранване на жителите на областта и възможност за присъединяване на нови обекти.

Електроенергийната компания, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 1,8 милиона в изграждане и рехабилитация на електропроводи, въздушни и кабелни линии, трафопостове, присъединяване на нови клиенти, както и в закупуване на  нови автомобили и специализирано оборудване за аварийните екипи. Други 2 милиона лева са вложени в изграждане на електромерни табла и монтиране на нови електромери.

До края на годината ще завърши изграждането на възлова станция Изток – Русе. С присъединяването на съоръжението ще се промени конфигурацията на мрежата и ще се осигури по-устойчиво електрозахранване в района.

Предстои подмяна на подземни кабелни линии средно напрежение на територията на областта с полагане на кабели с по-голямо сечение. Така се повишава устойчивостта на мрежата и възможността тя да поеме по-високите товари от нарастващото потребление през зимните месеци.