Снайперист от Хасково изуми колегите си от НАТО с уникален изстрел
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Октомври 2018 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снайперист от Хасково изуми колегите си от НАТО с уникален изстрел

/КРОСС/ Ефрейтор Крум Хаджипетков успял да уцели със снайпер мишена на разстояние километър и половина. Славата на родната армия военнослужещият носи преди 2 месеца на състезание в Германия, съобщава БНТ.

Ефрейтор Хаджипетков трябвало да измине 21 км. за 3 часа с тежест 25 кг. по време на състезанието в Германия. След това той трябвало да стреля по мишена на километър и половина, при това с чуждо оръжие. Въпреки трудния маршрут и получените травми българинът успял да се прицели с оръжието на финландски снайперист и уцелил мишената с размери 50 см. на 1 м.

ефрейтор Крум Хаджипетков: Попадението беше записано от американеца, финландския капитан потвърди попадението, а немския специалист потвърди разстоянието. Думите на американеца бяха, че това е рекорд за самото състезание.

Впечатляващият изстрел не носи победа на българския отбор. Той обаче печелил признанието на всички военнослужещи от държавите членки на НАТО.

ефрейтор Крум Хаджипетков:Моята мотивация беше да покажа способностите на българската армия, способностите на българския войник с оръжие, което виждам за пръв път. С чуждо оръжие да покажа какво можем ние българските снайперисти, войници в българската армия.

Ефрейтор Хаджипетков е от 9 години в Българската армия и зад гърба си има много мисии зад граница.