Роднин на ударен от от паднала мазилка в Казанлък ще търсят правата си в съда
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2018 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Роднин на ударен от от паднала мазилка в Казанлък ще търсят правата си в съда

/КРОСС/ „Баща ми е не е добре нито физически, нито психически. Ще търсим правата си в съда”. Това каза пред bTV дъщерята на 72-годишният мъж, който пострада от паднала мазилка от поликлиника в Казанлък.

Възрастният мъж е бил на пейка до сградата, когато е паднала част от фасадата. Той е в болница със счупен крак и наранявания по главата.

По думите на дъщеря му е имало проблем и с настаняването му в лечебно заведение. Първо бил закаран от линейка в болница „Тракия” но там нямало неврохирург. После го откарали в Окръжна болница и там го приели.

Поликлиниката в Казанлък е строена през 70-те години на минали век. Около 40 години ремонт на сградата не е правен. Стопанин на постройката  е търговско дружество със 100% процента общински капитал. По закон това дружество като юридическо лице отговаря за стопанисването и поддръжката на сградата.

Ние имаме ангажимент да стопанисваме и ремонтираме сградата, доколкото ни стигат силите, каза управителят на дружеството Петър Лучев. Той уточни, че при обследвания на сградата досега никой не е предупредил за опасност от падане на мазилка.

Лучев каза още, че предстои саниране на сградата по програмата за енергийна ефективност.