Незаконно сметище зарина полицейски участък в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2018 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Незаконно сметище зарина полицейски участък в Пловдив

/КРОСС/ Епидемия от хепатит и опасни зарази грозят район от Пловдив - този в "Шекер махала". Пред полицейския участък и в близост до сградата на КАТ там вече има тонове отпадъци. Униформените и гражданите, които трябва да бъдат обслужени в КАТ, се сблъскват с мръсотията, неприятната миризма и нелицеприятната гледка.

Сметището посреща идващите от София и магистрала "Тракия". Контейнерите преливат, а боклуците се стоварват директно върху площадката срещу най-новия полицейски участък. 

"Боклуците, които се изхвърлят тук, са от всякакво естество - от животински кожи до оборска тор, защото Общинският съвет е разрешил в този квартал да се отглеждат и коне. Просто е страшно", оплака се пред камерата на NOVA живеещата в района Йорданка Средева.

Камарите с боклуци понякога стигали до два метра височина. А нарушителите не се стряскали дори от камерите на участъка. Хората в квартала, в който има стотици малки деца, се притесняват, че скоро ще пламнат опасни зарази. Въпреки глобите и предупрежденията на полицаите, извършителите продължават да изхвърлят боклуците си на улицата.

Нерегламентираните сметища в квартала са десетки, като това е най-голямото. От общината твърдят, че камиони редовно извозват боклуците и отричат в махалата да има недостиг на контейнери. Следващата седмица планират и акция по събарянето на всички незаконни постройки по тротоарите.

"Тук има 10 конюшни, огради, две къщи, навеси. Трябва да се освободи място, където да се сложат контейнери. Проблемът е в техния манталитет, тяхното възпитание и отсъствието на такова. Няма ден, в който ние да не чистим, с изключение на неделя", категоричен беше кметът на район “Северен" в Пловдив Ральо Ралев.