Иван Велков: Ще поискаме оставки на всички отговорни за ремонта в центъра на София
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2018 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Велков: Ще поискаме оставки на всички отговорни за ремонта в центъра на София

/КРОСС/ Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра на София си личеше още преди да се стигне до вчерашните гледки, но това, за съжаление, не е прецедент. Като че ли е традиция да сме изненадани неприятно на финала на какъвто и да е грандиозен ремонт.

Грандиозното се случва само в обема на разходите. Това каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на Комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика Иван Велков.

„Изпълнителите на всяка една от фазите в този процес – от възложителите до тези, които са надзиравали процеса и тези, които сега би трябвало да го приемат - като че ли са се надявали, стискайки пръсти, само на оптимистичния сценарий, че всичко ще се размине и някак си от самосебе си тези павета ще се наредят, което никога не се получава. Имаме генерален проблем“.

Според Велков разликата с частните обекти, където се извършват подобни дейности, е „очевадна“ и става дума за липса на контрол. Мащабните ремонтни поръчки водят до по-малка конкуренция, тъй като могат да ги спечелят само големите фирми, а те не чувстват, че могат да останат без работа, коментира той. "Политическа група 5" и “Зелените” в Столичния общински съвет ще поискат оставки на всички, които са отговорни за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". 

„Днес ще опитаме да се съберем от нашата политическа група и да поискаме оставки на всички, които са били отговорни точно за това изпълнение – ресорния заместник-кмет, хората, които са организирали надзора на обществената поръчка… Може би и хората от дирекцията за обществени поръчки трябва да дадат обяснения защо и как се получават за пореден път такива повторения“.

Със сигурност трябва да има „някакъв опит за подобрение“ на обекта, но трябва да бъде поета и отговорност, категоричен е Велков.