Пуснаха от ареста момчето, намушкало с нож свой съученик в кв."Надежда"
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2018 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пуснаха от ареста момчето, намушкало с нож свой съученик в кв."Надежда"

/КРОСС/ Софийският градски съд пусна на свобода 15-годишния Даниал Бейкверди, който през август намушка с нож момче в столичния квартал "Надежда". Това се случи на междуетажна площадка в жилищния блок на ранения - на 16 години.

Малко след нападението, в непосредствена близост до блока, извършителят беше задържан. А в интернет изтече запис с неговите самопризнания. Като причина за извършване на престъплението Даниал посочва онлайн тормоз. 

Пред съда тийнейджърът заяви, че съжалява за стореното и помоли да бъде освободен от ареста, където също бил подложен на тормоз от страна на съкилийниците си. Те го биели и заплашвали, че ще посегнат на родителите му. Магистратите взеха предвид добрата характеристика на младежа, която се потвърждава от успехите му в училище и от впечатленията на неговите преподаватели, които го определят като спокойно и неконфликтно момче.
 
Освен това съдът прецени, че престоят от два месеца в ареста на подрастващ, без други провинения, е достатъчен и му наложи следващата по тежест мярка за неотклонение - надзор от инспектор на Детска педагогическа стая.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок.