Министър Порожанов и Атила Йенисен ще открият обновения отдел „Млечни продукти“ на МЕТРО България
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Октомври 2018 14:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Порожанов и Атила Йенисен ще открият обновения отдел „Млечни продукти“ на МЕТРО България

/КРОСС/ Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор МЕТРО България ще открият обновения отдел „Млечни продукти“ на МЕТРО България на 4 октомври, четвъртък, от 11,00 часа в МЕТРО София на бул. „Цариградско шосе“.

В новия млечен щанд специално място заемат българското сирене и кашкавал от програмата „Отгледано с грижа в България“! В обогатена листа от млечни продукти с гарантирано високо качество влизат още многобройни и уникални предложения от Италия, Франция, Европа и съседните балкански страни.

За програмата „Отгледано с грижа в България“

През 2017 МЕТРО България даде старт на новия си модел в търговията с плодове и зеленчуци, и месо, разчитащ на директно партньорство с над 200 малки земеделски производители в регионите, в които оперират 11-те магазина на компанията. В момента най-големият български търговец на едро снабдява своите професионални клиенти с над 400 артикула български плодове и зеленчуци.

За 2018 година продажбите на българска земеделска продукция от малки фермери достига 4 300 тона. Програмата, наречена „Отгледано с грижа в България“, превърна МЕТРО в посредник между местните земеделски производители и професионалните му клиенти от хотелския и ресторантьорски бизнес. Сега „Отгледано с грижа в България“ насочва усилията си и към млечните храни и продукти.