Цветан Цветанов участва в среща на Управителния съвет на Европол в Хага
Секция: ПОЛИТИКА
03 Октомври 2018 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов участва в среща на Управителния съвет на Европол в Хага

/КРОСС/ Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в среща на Управителния съвет на Европол в Хага. Цветанов бе поканен на срещата в качеството си на представител на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол (СГПК) в УС на Европол, за какъвто бе избран с консенсус на последната среща на Групата в Брюксел на 24 и 25 септември 2018 г.

Пред Управителния съвет Цветанов сподели приоритетите в работата на Групата, която представлява делегации от всички национални парламенти и Европейския парламент. В изказването си председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред подчерта, че доброто сътрудничество между СГПК и ръководството на Европол представлява още една възможност за повишаване на легитимността на агенцията, както и за засилване на разбирането и респекта към изключително важната работа, която тя извършва в името на сигурността на европейските граждани.

Преди срещата на Управителния съвет на Европол, Цветанов бе посрещнат в централата на Агенцията от председателя на Управителния съвет Прит Паркна. Двамата проведоха работна среща с участието на изпълнителния директор Катрин де Бол и представители на секретариата на Управителния съвет и на Агенцията. В разговора участва и представител на Европейската комисия, както и номинираният за бъдещ председател на Управителния съвет на Европол.

По време на срещата Катрин де Бол и Прит Паркна изразиха задоволство си от избирането на Цветанов за представител на СГПК в УС на Европол. Двамата споделиха убеждението си, че богатият професионален опит на Цветан Цветанов в сферата на правоприлагането ще допринесе значително за ефективността, легитимността и отчетността на Агенцията.