Борисов се среща с украинския президент Петро Порошенко
Секция: ПОЛИТИКА
05 Октомври 2018 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов се среща с украинския президент Петро Порошенко

/КРОСС/ В рамките на двудневното си посещение в Украйна премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента Петро Порошенко и ще присъства на честванията за отбелязването на 160-ата годишнина на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“, в която се проподава на български език. Сградата е ремонтирана със 150 000 лева, отпуснати от кабинета. 

Неофициално Болград се приема за столица на бесарабските българи, защото повече от половината от населението там е с български произход.

На срещата между държавния глава на Украйна и българския премиер ще бъде обсъдено сътрудничеството в областта на образованието и инфраструктурата, както и задълбочаването на контактите между двете страни. Борисов и Порошенко ще разговарят и по актуални външнополитически въпроси, а след това ще направят инспекция на ремонтиран участък от международния път Е87 Одеса - Рени.

В българската делегация, водена от министър-председателя, са вицепремиерът Валери Симеонов, просветният министър Красимир Вълчев и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.