Цветан Цветанов се срещна с представители на еврейски организации
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2018 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов се срещна с представители на еврейски организации

/КРОСС/ Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България "Шалом", д-р Максим Бенвенисти, член на борда на "Шалом" и председател на фондация "Цедака-Шалом", Николай Гълъбов, председател на Организацията на приятелите на Израел в България "Негев", Ино Ицхак, председател на Организацията на българските евреи в Израел "Ехуд Олей България" и Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-министър на външните работи.

Срещата бе проведена по повод една година от назначаването на Георгиев за национален координатор за борба с антисемитизма, като на нея бяха обсъдени и анализирани основните акценти от работата му.

По време на разговора представителите на еврейските организации изразиха благодарността си към правителството на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Георг Георгиев за ангажираността им към борбата с антисемитизма и езика на омразата.

Д-р Александър Оскар изрази много висока оценка от еврейските организации за дейността и усилията на зам.- министър Георгиев, като му благодари за подкрепата и сътрудничеството. Той също така благодари и за добрите отношения между българското правителство и  Държавата Израел. По време на срещата бяха обсъдени и планове за бъдеща съвместна работа.