13 са загинали в тежката катастрофа близо до Твер (видео)
Секция: Русия
05 Октомври 2018 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
13 са загинали в тежката катастрофа близо до Твер (видео)

/КРОСС/ Според предварителните данни тежката автомобилна катастрофа в района на Твер се дължи на навлизането на маршрутното такси в насрещната лента на движение. В резултат на което е последвал сблъсък с автобус при който загинаха 13 души, съобщава телевизия РБК.

Шофьорът на маршрутката е влязал в насрещното платно, след което е последвал сблъсък с автобус.

Съобщи за телевизия РБК пресслужбата на държавното министерство на вътрешните работи в регион Твер.

"Имаше катастрофа с две превозни средства. Предполага се, че водачът на маршрутното такси е навлязъл в насрещното платно при силен трафик и е виновен за инцидента", отбеляза централата и пояснява, че 13 души са били жертва на автомобилната катастрофа.

Източник на ТАСС в оперативния щаб, разположен на мястото на инцидента, разказва за минаването на микробуса в другата лента. "Преди това шофьорът на машрутката" е "нямал време да завърши маневрата и е ударил наближаващия автобус. Сблъсъкът е бил неизбежен ", казва източникът на агенцията.

Броят на пострадалите при инцидента се е увеличил до пет души, заяви пред ТАСС представител на болница №4 на в град Твер. - Петият ранен е при нас със счупена, тя е пътник в автобуса. Още четирима от ранените в микробуса са били хоспитализирани в интензивно отделение, те вече са по добре ", съобщават от болницата.

За да бъдат заведени бързо в болница ранените са били транспонтирани с хеликоптерът Ми-8 на аварийния спасителен център Жуковски. Общо на място са били повече от 50 души са били нямясто с апаратура за да помогнат на ранените съобщават от министерството на отбраната.

Губернаторат Тверска област, Игор Руденая също е пристигнал на мястото на инцидента за да осигури необходимото съдействие на семействата на загиналите и ранените, предаде още РБК.

video: https://www.youtube.com/watch?v=N7m9xeZ6teU