Агресивен пациент нападна лекари в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2018 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Агресивен пациент нападна лекари в Русе

/КРОСС/ Пореден случай на агресия срещу спешните лекари, този път в Русе. Афектиран мъж счупил стъкло на вратата на спешното отделение в болница "Канев" след разправия с медиците. Скандалът се е разразил през изминалата нощ. Младият мъж е бил приет в спешното със скъсано сухожилие. Лекарите решили да го оперират на следващият ден.

 Тогава без видима причина пациентът станал агресивен и започнал да обижда медиците. На своя риск решил да напусне болницата и след като излязъл от спешното отделение с ритник счупил стъклото на входната врата. За щастие няма пострадали. 25-годишният младеж видимо бил употребил алкохол, казаха от болницата.   Случаят се разследва от полицията в Русе. От там обаче още не са събрали данни, за да кажат дали става дума за хулиганска проява или само за повреждане на чужда собственост - в случая счупено стъкло.

„Пак искам да поставя въпроса за защитата на медицинските екипи. Искам да уверя хората, че към всеки случай се отнасяме с необходимата отговорност както подобава на нашата професия и  че ние също страдаме, дори повече от гражданите, от неуредиците в системата”, заяви д-р Юрий Йовков-началник спешно отделение УМБАЛ "Канев".