Слънчев уикенд ни подарява есента
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2018 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчев уикенд ни подарява есента

/КРОСС/ През почивните дни ще бъде предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска облачност, ще има над Източна България.
Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Сутрешните температури събота и неделя ще са между 5 и 10, дневните ще са предимно между 18 и 23 градуса. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове видимостта временно ще бъде намалена. Максималните температури ще са от 19 до 21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е 20-21 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите върхове - до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.
И в неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с по-значителна ниска облачност над Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще са предимно между 19 и 24 градуса. През следващите дни вятърът в Източна България ще стане слаб до умерен от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността. На отделни места са възможни и краткотрайни превалявания, незначителни като количество. Повишава се вероятността за сутрешна мъгла и ниска облачност в низините. Дневните температури ще се понижат с градус-два.