Хиляди стопани на кучета и питомците им протестират пред британския парламент срещу Брекзит
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2018 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди стопани на кучета и питомците им протестират пред британския парламент срещу Брекзит

/КРОСС/ Хиляди стопани на кучета и техните любимци ще участват в шествие пред парламента в протест срещу Брекзит и искане за референдум ("wooferendum", референдум "бау-бау") за окончателната сделка на британското правителство.

Собственици на кучета, които са антиБрекзит настроени, ще вземат техният любимци в похода към парламента, за да изразят техния призив за провеждане на втори референдум за членството на Великобритания в ЕС. Организаторите на кампанията се надяват, че хиляди демонстранти ще участват в протеста, тъй като излизането от ЕС ще навреди на около 54-те милиона домашни любимци на Острова. Собствениците са загрижени, че Брекзит означава за тях недостиг на ветеринари, увеличение на цените за продукти, свързани с отглеждането на животните, и дори на храните за тях. Организаторите казват, че повече от половината от ветеринарите, занимаващи се с кучета, регистрирани във Великобритания, са от чужбина, предимно от страни от ЕС. А по даннни на Кралския колеж за ветеринарни хирурзи 9 на всеки 10 ветеринари, включително работещите в кланици, са от ЕС.

Организаторите призовават да се гарантира, че няма да има ограничение на свободното движение на квалифицирани в Европа ветеринари след Брекзит.