Българи плащат по 100 000 евро за сафари в Африка
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Октомври 2018 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българи плащат по 100 000 евро за сафари в Африка

/КРОСС/ Българи с възможности дават по 100 000 евро за ловен тур в Африка, разказа собственик на туристическа фирма, организиращ такива специализирани пътувания до страните от Черния континент, цитиран от "Монитор". В последните години се наблюдава раздвижване на интереса към лова в Африка, който е много специфичен, обяснява той.
Според него една от причините е, че ловът и в България вече не е евтино хоби и става все по-скъп. Затова и хората, можещи да отделят подобна сума пари, предпочитат да отидат на места и за дивеч, каквито нямаме в нашата страна. „В Африка ценово най-достъпни дестинации за сафари са Намибия и Южна Африка. Ловът на антилопи е най-разпространен и евтин. Нататък по ценовата листа идват по-специфичните животни и т.нар. голяма петорка - лъв, бивол, слон, леопард хипопотам или носорог. Доста нашенци с финансови възможности ходят на такъв лов. Сумарно ловът й излиза над 100 000 евро", уточнява бизнесменът.
Най-евтината такса за отстрел на дивеч в Африка е 150 евро за антилопа или прасе. Той уточня, че по-достъпните оферти са за 7-дневни турове, които струват по 1260 евро, като цената включва настаняване, храна, нощувки и транспорта на място, предварителна обработка на трофеите. Самолетният билет и таксата за отстреляните животни обаче се плащат отделно.

Безопасна дестинация за пътуване ли е Африка?

В още много страни се организират сафари - Замбия, Мозамбик, Танзания, Зимбабве. Те обаче са по-скъпи и се ходи на лов за по-специфични видове животни и за трофеите се плащат много по-високи такси.

Мозамбик например се слави с най-ценните си биволи, Замбия - с лъвовете, в Зимбабве - със слоновете. Тези дестинации обаче са за опитни ловци, които знаят какво искат и къде да го търсят. За начинаещите се препоръчва да започнат с лов на антилопи, добавя туристическият експерт.