Антон Кутев: Не сме яхвали протеста на майките на деца с увреждания
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2018 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: Не сме яхвали протеста на майките на деца с увреждания

/КРОСС/ Депутатът от БСП Антон Кутев коментира твърденията, че е идеолог на протеста на майките на деца с увреждания, с думите, че това е вулгаризиране на темата от страна на някои среди. Той ги определи като опит за целенасочена политическа атака.

Кутев изтъкна, че разпространеният чат, в който се призовава за подкрепа на протеста, не е вътрешнопартиен на БСП, а чат на социалната комисия, в който е писал депутатът от БСП Георги Гьоков. Там Гьоков е поканил депутатите от комисията да подкрепят протеста.

„Отидохме с около 20-30 младежи. Още същата вечер на протеста ясно съм написал в страницата ми във „Фейсбук”, че с младежи от БСП сме подкрепили протеста на майките, защото считаме, че е справедлив”, обясни Антон Кутев.

„Исках да покажа на майките на деца с увреждания, че наистина ги подкрепяме. Исках да покажа отношение, но в никакъв случай не е било яхване на протеста. Не ставаше дума за масовка – нямаше и 30 души, от които 4-5 бяха депутати от социалната”, разясни той.

По думите му протестът е на група хора, които са „притиснати до стената”. „Те нямат избор и затова ще стигнат до края. Тук не е борба за втори цветен телевизор, тук борбата е за оживяване”,

Кутев отбеляза, че не е виждал есемеси от премиера Бойко Борисов до лидера на БСП Корнелия Нинова с молби от редиците на левицата. Той изтъкна, че самият той никога не е изпращал есемеси и не се е обаждал на Борисов. „С Борисов съм се виждал за последен път преди 12 г. в кабинета му, когато беше кмет на София, а аз – общински съветник от опозицията”, каза Кутев.

Според него Нинова изобщо не е трябвало да влиза в тази тема. „Няма проблем в това някой български депутат да изпрати есемес на премиера, да си говори с него и да се среща с него. Няма и лошо той да иска нещо, стига това, което иска, да не е лична облага, а да бъде нещо, което касае гражданите”, смята депутатът от БСП.

„Не е проблем в това дали някой е пращал есемеси, а какво са съдържали. Съществено е дали някой е искал лично облагодетелстване от Борисов”, посочи Кутев.

По думите му вот на недоверие към кабинета, специално за здравеопазването, трябва да има.

„Системата е пред рухване. Министърът предлага как да вкара още пари в системата”, каза Антон Кутев. Според него „управлението се клати само” и е „пред падане от само себе си поради некадърност”.