Cadenza Vagabundos за десетия Хелоуин с Yalta Club в Арена Армеец
Секция: Предстоящи събития
08 Октомври 2018 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Cadenza Vagabundos за десетия Хелоуин с Yalta Club в Арена Армеец Скитническата банда на Luciano и Cadenza Records гостува на най-голямото Хелоуин парти в София

 

/КРОСС/ Нощта, в която никой не се прибира вкъщи. Последната сряда на октомври е запазена за мащабния Halloween X Cadenza Vagabundos. Най-голямото Хелоуин парти в България отбелязва своята десета годишнина с пълно потапяне в изживяването Vagabundos, убийствени декори без аналог и сетовете на Luciano, Michel Cleis и Liubo Ursiny в столичната зала Арена Армеец на 31 октомври.

 

 

Роденият в Швейцария и отраснал в Чили харизматичен диджей и продуцент Luciano започва кариерата си от опушените малки клубове на Сантяго в началото на 90-те, за да стигне до огромните сцени на всички големи фестивали за електронна музика. Съвсем в началото, влиянието на първите две вълни легендарни детройтски техно продуценти го навира между шамарите на недоволни рок фенове в чилийската столица, преди да си спечели своя много лоялна публика и да развие латиноамериканската електронна сцена с други пионери като Ricardo Villalobos, Washington Miranda и Argenis Brito.

Въпреки огромния успех в Южна Америка, Luciano се мести в Европа, за да търси нови предизвикателства и да рафинира своето минималистично техно с неповторим латински груув в потните ъндърграунд клубове на Стария континент. След поредица силни издания за големи лейбъли като M_nus, Desolat и Cocoon, Luciano основава Cadenza Records - понастоящем един от най-уважаните лебъли за електронна музика със стотици издания в своята дискография.

Бохемската природа на Luciano обаче не му позволява да стои дълго на едно място. Историята на Vagabundos (скитници на испански) започва с желанието му да представи артистите от лейбъла с тематично парти, което отговоря на представата му за пълно потапяне и изживяване с музиката на Cadenza Records. Идеята за това събитие се ражда в главата на мениджъра Samuel Guetta след турне в Бразилия, по време на което публиката нарича Luciano и неговите артисти със запомнящото се vagabundos sin futuros (скитници без бъдеще). Магическата концепция за пътуващата чергарска трупа от необикновени изпълнители дебютира в клуб Pacha на остров Ибиза през 2010.

Интересно, но в досегашните събития на Vagabundos липсва тематично Хелоуин парти. Гастролът на скитническата трупа на Luciano е в комбина с най-известното подобно парти в София. Halloween X Cadenza Vagabundos отбелязва десетата годишнина на хелоуинското парти с Yalta Club, започнало с двестатина човека, две маски от Ку-Ку магазин и няколко тиквени фенери, за да се еволюира в мащабен ежегоден ескапизъм за хиляди маскирани фенове, които да се изгубят в имагинерен, но много реалистичен мрачен свят от впечатляващи декори. Изоставен лунапарк с работеща въртележка? Деветметрови кули за замъка на Дракула? Апокалиптична маянска пирамида? Кървави фонтани? Цялостната концепция на Илиян Дяков през годините не изключва и други стряскащи, но визуално впечатляващи неща като демонични клоуни, които черпят гостите с карамелизирани скакалци. Макар през годините на Хелоуин да са гостували такива гости като Mark Knight, Victor Calderonе, Paco Osuna и Zombie Boy, много хора пазят добри спомени именно от цялостното изживяване и често са искали да повторим някое от емблематичните събития като изоставения Zombieland в Ялта и Freak Show-то в Интер Експо Център.

 

 

Yalta Club обаче не обича да се повтаря, затова решава да ремиксира най-добрите изпълнители и елементи от досегашната история на хелоуинското парти с нещо невиждано досега. Декорите и естетиката на Vagabundos, собственият почерк на клуба, музиката на Luciano, Michel Cleis и Liubo Ursiny и креативността на гостите обещават само едно - Halloween X Cadenza Vagabundos да бъде много грандиозен.

#halloweenxcadenzavagabundos
#thenightnoonegoeshome
#halloweenxyaltaclub

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/226332114842093/
Повече за Cadenza Vagabundos: https://www.facebook.com/CadenzaVagabundos/
Повече за Yalta Club: https://www.yaltaclub.com/

Билетите за HALLOWEEN X - CADENZA VAGABUNDOS струват 30 лева (обикновен) и 80 лева (VIP) в мрежата на Eventim. Повече информация може да намерите на официалната страница във Facebook, както и на yaltaclub.com.