Тежка верижна катастрофа затвори АМ „Тракия”, има пострадали
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2018 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежка верижна катастрофа затвори АМ „Тракия”, има пострадали

/КРОСС/ Верижна катастрофа с пет превозни средства е станала на АМ "Тракия" край Ихтиман, има трима по-серизно пострадали от общо пет души.

В района има задимяване и ниска мъгла, уточниха от полицията. Задимяването е заради пожар на сметище.

Инцидентът е станал в платното в посока Пловдив.

                            

Трафикът по автомагистрала "Тракия" е възстановен и в двете посоки, съобщават от ГД" Национална полиция". Видимостта в района край Ихтиман остава намалена. Пътна полиция призовава водачите да шофират в участъка с повишено внимание.  

Главен комисар Николов уточни, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Старши комисар Николай Спасов каза, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.

Директорът на ОДМВР – София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско.

Двама от пострадалите във верижната катастрофа са приети в болница "Св. Анна"в София АД – 40-годишна жена и 30-годишен мъж. И двамата са стабилизирани и контактни, съобщиха от лечебното заведение. Жената е с рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена.

*Снимка 2 - Пламен  Ацов Фейсбук