Задържаха румънец, изясняват, имали връзка с убийството на Виктория Маринова
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2018 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха румънец, изясняват, имали връзка с убийството на Виктория Маринова

/КРОСС/ Румънски гражданин с украински произход е задържан за 24 часа във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Алибито му се изяснява, той не е заподозрян в извършването на престъплението. Работата с него продължава, каза старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР –  Русе.

Към момента няма конкретно заподозряно лице, допълни старши комисар Атанасов. Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението, каза още той.

По информация на bTV задържаният е водел скитнически начин на живот.

В момента заседава оперативният щаб с участието на вътрешния министър Младен Маринов, директорът на ГДБОП, трима прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Тялото на 30-годишната жена беше намерено в Русе на брега на Дунав в събота. Почти всеки ден Маринова е бягала край Дунав.

Пред приятели казала, че отива да тича, а след няколко часа близките ѝ започнали да я търсят, но телефонът ѝ бил изключен. Малко след 14 ч. случаен минувач подал сигнал за петна от кръв и необичайни предмети.

Полицията в Русе обяви телефон за сигнали от граждани във връзка с разследването. Хората, които разполагат с информация, касаеща извършеното тежко криминално престъпление, могат да позвънят на телефон: 0889 562407.

Случаят с убийството предизвика вълна от международни реакции.

Вчера граждани се събраха на бдения в Русе, София, Пловдив, Ямбол, Стара Загора, за да почетат паметта на  Виктория Маринова.