Карго-партнер ЕООД открива новата си логистична база с площ от 17 000 кв. м.
Секция: ИКОНОМИКА
10 Октомври 2018 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карго-партнер ЕООД открива новата си логистична база с площ от 17 000 кв. м.

/КРОСС/ Карго-партнер открива новата си база, тя се състои от 2000 кв.м офис площи и 17 000 кв. м складово пространство и беше изградена само за 7 месеца. Инвестицията е в размер на 15 млн.евро. Специално за официалното откриване на логистичния център присъстваха Щефан Краутер(собственик на групата Карго-партнер), Отто Зивковиц (регионален мениджър за ЦЕИ) и Антон Стойков (управител на дружеството за България). 

„Радвам се, че откриваме собствена модерна база тук в България, това е стъпка към осъществяването на глобалната ни стратегия. През последните години Карго-партнер ежегодно разширява складовите си площи по целия свят с цел да предложи на клиентите си модерни и сигурни решения като 3 PL доставчик.“ Също така той акцентира на важността на екологичната устойчивост на проектите на фирмата. Като пример изтъкна новооткритият склад във Виена, който е изграден изцяло от дърво.

Мениджърът за региона Отто Зивковиц, определи България като едно от най-бързо развиващите се бизнес поделения в региона на ЦИЕ. Той сподели очакванията си, че благодарение на предимствата на страната ни като добро географско разположение, развита инфраструктура и качествени кадри, инвестицията ще има бърза възвращаемост.

Управителят на Карго-партнер за България Антон Стойков изброи предимствата на базата, която е единствената локализирана в града с тези размери. Това е от полза за всички служители и клиенти на фирмата, който лесно ще могат да се придвижат с обществен или личен транспорт.

                             

В допълнение логистичният център е сертифициран с най-висок клас ТАПА А за сигурност, който гарантира максимални нива на безопасност за товарите.

Към останалите предимства са включени висок таван на основното хале,пространство за обработка на онлайн поръчки и директна жп връзка. Следвайки последните технологии в логистиката фирмата максимално улеснява клиентите си. На тяхно разположение са услуги от ново поколение като EDIвръзка, която е съвместима със системите на производителите и търговците. За тяхно улеснение могат да се изготвят и анализи и отчети по подадени KPIs.

Очакванията на мениджмънта на Карго-партнер са благодарение на новия логистичен център бизнес оборотите на фирмата да продължават да нарастват с бързи темпове както досега.

От основаването си преди 15 години, фирмата наблюдава устойчив растеж, независимо от колебанията в пазара на логистичният услуги Негативни фактори дори като икономическата криза не са дали отрицателно влияние върху Карго-партнер. Към момента компанията отчита 9% ръст спрямо предходната година.

Основните клиенти на Карго-партнер са фирми в най-динамично развиващите се секторите за българската икономика като автомобилостроене, бързооборотни стоки в хранително-вкусова индустрия. За постигане на добри бизнес резултати в бъдеще компанията ще разчита и на нарастващия обем на онлайн търговията.