Весела Лечева дари спортен екип на стрелковия клуб „Снайпер – 92“ в Силистра
Секция: СПОРТ
10 Октомври 2018 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Весела Лечева дари спортен екип на стрелковия клуб „Снайпер – 92“ в Силистра

/КРОСС/ Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева подари спортен екип на Ванина Илиева, на 15 години , която  членува в стрелковия клуб „Снайпер – 92“ в Силистра. По време на срещата с участниците от клуба тя припомни, че нейната кариера, като спортист, е започнала именно от този град. Лечева се срещна и с треньорите на клуба. Те споделиха пред нея, че имат сериозни затруднения при набавянето на спортните оръжия, иначе желаещи има да тренират. 

„За съжаление, за последните 30 години, нищо не се е променло в спортните клубове, особено тези- за спортна стрелба. Програмите, които касаят финансирането им не са променяни от 10 години. Спортът дава много за всеки човек. Затова искам този път, който съм имала, да го имате и вие, за да имате шанс в спорта“, каза Лечева. Тя добави, че преди дни е защитавала Закона за спорта в НС и е казала, че спортът няма нужда от рестрикци, а от сърце и от пари.

„Този спорт е наистина скъп, но си заслужава, защото и децата получават различна култура. Те гледат по друг начин на оръжието и стрелбата- като възможност за изява, не да стрелят по улиците, а на спортните площадки“, каза народният представител.

На малките стрелци Лечева пожела да бъдат и ученолюбиви. Те попитаха- как е успяла да стигне тези висоти в спорта, а тя отговори, че като спортист, си е поставяла винаги високи цели.

„Още в края на състезателната ми година набелязвахме за следващата година целите, които трябва да постигна и състезанията, които да спечеля. За всеки ден имах разписана тренировка“, каза Весела Лечева.  Тя добави, че когато човек даде всичко от себе си, винаги после е спокоен, че ще постигнеш добър резултат.