Жителите на град Лозница са възмутени от случващото се в образователната система
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2018 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жителите на град Лозница са възмутени от случващото се в образователната система

/КРОСС/ Жителите на град Лозница изразиха възмущението си от случващото се в образователната система в България на среща за „Визия за България“ с народните представители от ПГ на „БСП за България“- Веска Ненчева, Иван Иванов и Денчо Бояджиев.

„Потресени сме от системата на образованието и нововъведения Закон за предучилищното и училищно образование, който затвърждава ниското качество на образованието“, казаха преподаватели от Лозница. „В този закон липсва дългосрочна и далновидна политика. Затова във Визията предлагаме нова философия, в която се цели качество“, коментира Веска Ненчева. Хората поставиха и въпроса за раздутата администрация, който е проблем в техния град. Те разказаха, че некомпетентни хора заемат високи длъжности и от тях се очаква адекватна и навременна реакция. „Това е начинът, по който администрацията може да гарантира изборния успех на ГЕРБ“, коментира народният представител Иван Иванов.

На среща с жителите на град Завет за „Визия за България“ народните представители от ПГ на „БСП за България“ бяха попитани- има ли реален шанс за повишение на доходите на хората. „Българското население е най- застрашено от бедност и социално изключване в Европа. Минималните заплати в повечето сектори са много ниски.

Във „Визия за България“ по отношение на политиката по доходите е включена цел за минимално възнаграждение не по- малко от 60% от средната работна заплата в страната“, каза народният представител Виолета Желева.Тя обясни, че Визията е протегната ръка към всеки един гражданин за спасение на държавата и единствена перспектива за промяна на модела на управление. „С проекта „Визия за България“ търсим национално съгласие, с което да върнем онези стратегически за развитието на България сектори като- електроника, информационни технологии, земеделие, хранително-вкусова промишленост, машиностроене и химическа промишленост, които ще доведат до икономически растеж, който ще приближи в краткосрочни срокове доходите на глава от населението до средно европейските доходи“, заяви народният представител Димитър Данчев.

Въпросите в сектор „Земеделие“ коментира народният представител Даниел Йорданов, който подчерта, че във „Визия за България“ се предлага активна държавна политика по отношение на пазарите на земеделска продукция и намаляване на административната тежест.

„Оценили сме, че за малките и средните производители е от съществено значение стимулиране на късите вериги за доставки“, поясни Йорданов. На срещата бяха коментирани въпроси, касаещи образованието, здравеопазването, както и липсата на сигурност, която изпитват жителите на малките населени места. „Чувството на липса на справедливост и сигурност се превръща във все по- остър проблем в обществото. Именно поради това- Сигурност за гражданите е един от основните акценти във „Визията“, подчерта Иван Иванов.