Незаконно сметище изникна край варненското село Осеново
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2018 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Незаконно сметище изникна край варненското село Осеново

/КРОСС/ Незаконно сметище изникна в непосредствена близост до борова гора и до къщи във варненското село Осеново. Репортажът на bTV е по зрителски сигнал в рубриката ни „Аз, репортерът”.

През пролетта в парцел край село Осеново се появява огромна дупка. Сред местните хора започват догадки, че ще се строи. Наскоро обаче на мястото започват да идват камиони и да изсипват в дупката строителни и битови отпадъци.

Образува се незаконно сметище, а местните хора подават сигнали.

От община Аксаково вече са извършили проверка по случая. Оказва се, че незаконното сметище е в частен имот. В момента се издирва реалният му собственик.

„Всеки собственик трябва да си опазва сам имотите. Тоест ще му направим предписание да го почисти. Ако не го издирим, има процедура, по която и ние ще извършим почистване на имота, като след това ще предприемем действия по събиране на разходите, които сме направили”, посочи Красимира Дянкова, заместник-кмет на община Аксаково.

На този етап все още не е ясно дали собственикът на имота има нещо общо със сметището, или то е създадено от друг.

Хората от Осеново обаче са направили снимка на един от камионите и са му записали регистрационния номер, който вече са подали в полицията.