Николай Николов: Чакам до седмица Фандъкова да организира среща със СДВР за хамалите на "Македония"
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2018 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Николов: Чакам до седмица Фандъкова да организира среща със СДВР за хамалите на "Македония"

/КРОСС/ Ако кметът не спази обещанието си, ще организирам нова кампания, този път през социалните мрежи и с помощта на медиите, заяви общинският съветник от БСП

Очаквам кметът Йорданка Фандъкова да удържи на обещанието си и до седмица да организира среща с представители на СДВР, за да потърсим заедно решение на проблема с присъствието на травестити и хамали на централния столичен булевард "Христо Ботев" и на площад "Македония". Това заяви общинският съветник от БСП Николай Николов по време на сесията на СОС днес. Както е известно, преди около месец той входира питане, придружено с подписка, която събира през август. В нея срещу присъствието на травестити и хамали на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" се подписаха 1031 граждани, живеещи в района. На сесията днес Николай Николов получи отговор на питането си.

"Категорично не съм доволен от отговора на кмета. Госпожа Фандъкова опитва да прехвърли топката на СДВР. За мен това не е нищо ново. Досега институциите точно това правеха и по тази причина няма и решение на проблема, коментира Николай Николов. - Затова бях принуден да направя подписка през август. Но аз няма да се откажа и ще продължа да търся начин за разрешаване на проблема. Надявам се кметът да спази обещанието си и наистина да организира среща с представители на СДВР, за да помислим какви мерки може да бъдат взети.

Аз вече съм готов с предложения, които може да обсъдим. В противен случай ще направя нова кампания. Всеки ден ще минавам и ще снимам травеститите и хамалите по бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" и ще поствам снимките в социалните мрежи като ще тагвам кмета Фандъкова и СДВР".

Според Николай Николов, СДВР може да прави акции с цивилни полицаи, които да залавят нарушителите в района. "Две-три такива акции на седмица биха били достатъчни, за да се разреши този проблем по най-бързия начин, смята общинският съветник от БСП. - Срамно е в европейска столица, която доскоро беше и председател на ЕС, на 10 метра от една от най-красивите сгради в града Министерство на земеделието и буквално под носа на СДВР да цари такова беззаконие и престъпност. А самите представители на СДВР да си затварят очите и да твърдят, че такова нещо няма".