ЕРП Север вложи 320 хиляди лева в рехабилитация на въздушна мрежа във Варненско
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2018 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север вложи 320 хиляди лева в рехабилитация на въздушна мрежа във Варненско

/КРОСС/ Електроразпределение Север продължава да инвестира средства в материали и оборудване за обновяване на електроразпределителната мрежа в област Варна в рамките на своята инвестиционна и ремонтна програма за 2018 година. През последния месец специалистите на дружеството извършиха ремонт и подмяна на въздушна мрежа ниско напрежение на няколко трафопоста в 4 населена места на територията на областта.

При рехабилитацията бяха вложени над 35 хиляди метра усукан изолиран проводник в електроразпределителната мрежа, обслужваща градовете Девня и Суворово, и селата Пчелник и Есеница, разположени съответно в община Долни чифлик и Вълчи дол. Подмяната на голите проводници в тези райони от мрежата ниско напрежение с усукани гарантира по-висока сигурност на доставките на електроенергия преди предстоящия зимен сезон.

                            

Изолираните въздушни електропроводи изпълняват същата функция, но не се влияят толкова от атмосферни условия като виелици и обледявания. С обновяването на мрежата са подменени и 36 бетонни стълба по трасето на кабелните линии. Извършен е монтаж на електромерни табла и ново присъединяване на близо 250 потребители на електроенергия.

Общата стойност на закупените и вложени материали в рехабилитация на мрежата в четирите населени места възлиза на 320 000 лева. Благодарение на извършената инвестиция 1200 клиенти на Електроразпределение Север ще получават по-сигурно и надеждно електрозахранване.