Възможностите за градско развитие на София и бъдещето на Кохезионната политика на ЕС ще бъдат представени на среща-дискусия
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2018 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възможностите за градско развитие на София и бъдещето на Кохезионната политика на ЕС ще бъдат представени на среща-дискусия

/КРОСС/ Граждански диалог  на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз и възможностите за градско развитие на София“ ще се проведе на 15.10.2018 г., от 16.00 часа в Бална зала на хотел „ИнтерКонтинентал“ в София.

В рамките на дискусията евродепутатът Андрей Новаков, в качеството на главен преговарящ по основния регламент за ЕСИФ след 2020 г., ще очертае рамката на преговорите по следващия многогодишен бюджет на ЕС и възможностите за инвестиции и развитие на страната ни чрез еврофондовете през периода 2021 – 2027 г.

Друг акцент на срещата ще бъде обхватът на Фондовете за градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Експерти от „Фонд за устойчиви градове“ ще разяснят  какъв тип проекти за градско развитие, енергийна ефективност и туризъм ще бъдат финансирани в  град  София  от "Фонд за устойчиви градове“, чийто  ресурс е в размер на  134,23 млн. лв. Ще бъдат представени и успешни проекти в областта на градското развитие, подкрепени с финансови инструменти.

В събитието ще вземат участие официални лица, ангажирани с политиките на ЕС и градското развитие на София, представители на Столична община, Столичен общински съвет, потенциални и настоящи бенефициенти по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, представители на бизнеса, неправителствения сектор и академичната общност.

Дискусията се организира от Областен информационен център – София в рамките на национална кампания на мрежата от Областни информационни центрове в цяла България.